Meer Informatie

Certificering

Wanneer heb ik mijn BROK certificering behaald?

Het doel van deze cursus is het behalen van de BROK-certificering. Om je BROK-certificering te behalen, moet je aan vier voorwaarden voldoen:

 • De verplichte modules en tenminste één verdiepingsmodule van de eBROK dienen volledig te zijn voltooid (voltooiingspercentage op 100%) 
 • Je moet een Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) hebben gevolgd
 • Je moet het BROK examen voldoende hebben afgerond (een score van minimaal 80%)
 • Je moet alle nieuwsberichten in het nieuwsoverzicht hebben gelezen

Wanneer je aan al deze eisen voldoet, behaal je de BROK-certificering. Tevens kun je aangeven of je een BROK-certificaat wilt ontvangen en of je wilt worden opgenomen in het openbare BROK-register. Het examen, het certificaat en het BROK-register worden beheerd door het Examenbureau Medisch-Wetenschappelijk Onderzoeker (EMWO).

Hoe lang is mijn BROK-certificering geldig?

Je BROK-certificering is drie jaar geldig. De certificering gaat in op de datum waarop je aan alle vier de voorwaarden voor het behalen van de BROK-certificering hebt voldaan en dit door het EMWO is erkend. Wanneer je een certificaat wilt ontvangen en/of in het BROK-register wordt opgenomen, staat deze datum ook hier vermeld. 

Na drie jaar verloopt de BROK-certificering. Het is belangrijk dat je de BROK-certificering tijdig verlengd wanneer je werkzaam blijft in het medisch-wetenschappelijk onderzoek. Doe je dit niet vóórdat je registratie verloopt, dan dien je de volledige cursus opnieuw af te nemen en te doorlopen. Tevens moet je opnieuw examen doen. Je hoeft alleen niet nogmaals een centrum-specifieke bijeenkomst te volgen. De kosten hiervoor zijn €275,-. 

Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?

Om BROK-gecertificeerd te blijven na drie jaar is het belangrijk dat je de eBROK-leeromgeving goed in de gaten houdt. Op de eBROK-leeromgeving komt regelmatig nieuwe informatie te staan. Om je BROK-certificering te behouden, dien je op de hoogte te blijven van deze nieuwe informatie en deze tot je te hebben genomen voordat je certificering vervalt. Om je BROK-certificering te behouden moet je vóór het aflopen van je BROK-certificering voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

 • Je moet alle verplichte modules en tenminste één verdiepingsmodule volledig hebben voltooid (voltooiingspercentage 100%)
 • Je moet alle nieuwsberichten in het nieuwsoverzicht hebben gelezen.

Je kunt dit het beste doen door regelmatig in te loggen in de eBROK-leeromgeving, zo blijf je goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Wanneer je aan deze voorwaarden hebt voldaan aan het einde van je BROK-certificering, dan wordt je BROK-certificering verlengd met drie jaar. Om toegang te houden tot de eBROK-leeromgeving, kun je een abonnement afsluiten. Meer informatie over dit abonnement kun je vinden onder de kop ‘het eBROK abonnement’ in deze FAQ.

Hoe lang heb ik toegang tot de eBROK-leeromgeving?

Bij het afnemen van de volledige eBROK cursus of toegang tot de Continue Registratie, ontvang je direct één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Wanneer je zelf betaalt, gaat dit jaar in na het betalen van de toegang. Wanneer je werkgever binnen een umc, het AvL/NKI of het Prinses Maxima Centra betaalt, ontvang je toegang zodra de BROK-coördinator van de desbetreffende instelling je deelname heeft goedgekeurd. Let op: het kan zijn dat er enkele werkdagen zitten tussen je aanmelding en het goedkeuren door de BROK-coördinator. Wanneer je werkgever bij een ‘overige instelling’ betaalt, ontvang je toegang zodra de factuur is voldaan. 

Wanneer je langer toegang wilt houden tot de cursusmaterialen en de leeromgeving, kun je een abonnement afnemen. Meer informatie over dit abonnement kun je vinden onder de kop ‘het eBROK abonnement’ in deze FAQ.

Let op: de toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Het behaalde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig. 

Het eBROK abonnement

Bij het afnemen van de volledige eBROK cursus of toegang tot de Continue Registratie, ontvang je direct na betaling één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Wanneer je langer toegang wilt houden tot de cursusmaterialen en de leeromgeving, kun je een abonnement afnemen. Met dit abonnement behoudt je toegang tot al het cursusmateriaal in de eBROK-leeromgeving. 

Je kunt een abonnement afnemen voor 1 jaar. Als je dit aansluitend afneemt na het eerste jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving, kost dit €25,-. Doe je dit niet aansluitend, maar één jaar of twee jaar later, dan worden de kosten respectievelijk €50,- en €75,-. 

OPTIONEEL: Je kunt ook een abonnement afnemen voor direct drie jaar. Dit kost €75,- en daarmee heb je gedurende drie jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. 

Let op: de toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Het behaalde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig en moet je voldoen aan de gestelde voorwaarden voor het verlengen van de BROK-certificering. Klik op het onderwerp ‘Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?’ in deze FAQ voor meer informatie. 

Wat zijn de verplichte modules en waar vind ik deze?

De eBROK bestaat uit zes verplichte modules en vier verdiepingsmodules. Om de eBROK af te ronden moeten alle verplichte modules zijn afgerond en moet je minimaal één verdiepingsmodule hebben doorlopen. Op 'Mijn startpagina' vind je een overzicht van alle modules. 

Verplichte modules

Verdiepingsmodules

Introductie

Geneesmiddelenonderzoek

Wet-en regelgeving

Onderzoek met medische hulpmiddelen

Ontwerp en uitvoering van onderzoek

Overig WMO-plichtig

Organisatie

Niet WMO-plichtig onderzoek

Toetsing

 

Praktijk

Wat is de Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) en waar kan ik mijzelf daarvoor inschrijven?

Het volgen van een Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) is verplicht om te voldoen aan de eisen voor het behalen van je BROK-certificaat. Iedere instelling geeft een eigen invulling aan deze bijeenkomst. Je kunt je hiervoor inschrijven onder het tabblad Agenda. Na deelname aan de CSB geeft de BROK-coördinator in de eBROK-leeromgeving aan dat je aan deze eis voor het behalen van de BROK-certificering hebt voldaan. Met vragen over de CSB kun je terecht bij de BROK-coördinator van je eigen instelling. 

Let op: Volg de CSB van je eigen instelling! Heeft jouw instelling geen eigen CSB en/of BROK-coördinator? Dan kun jij je inschrijven voor een CSB die bij een andere instelling wordt georganiseerd. De desbetreffende BROK-coördinator zal de presentielijst controleren en aangeven in het systeem dat je aanwezig bent geweest.

Wat houdt het BROK examen in en waar kan ik mijzelf inschrijven?

Het BROK examen wordt verzorgd door EMWO. Bij het tabblad Agenda vind je de data van de examens in de verschillende instellingen terug. Het is een computer-examen. Tijdens dit open boek examen mag je alleen gebruik maken van de informatie uit de eBROK-omgeving (inclusief url’s naar de websites waar in de studietekst naar wordt verwezen), op het forum na. Andere websites zijn niet toegestaan.

Moet ik het BROK examen bij mijn eigen instelling doen?

Nee, dit hoeft niet. Je mag het BROK examen ook elders uitvoeren. Onder het tabblad Agenda kun je de data van de verschillende examens bij de verschillende instellingen zien. Je mag zelf kiezen waar je het examen uitvoert.

Mag ik het BROK examen pas doen na het volgen van de CSB en het voltooien van de activiteiten in de eBROK-leeromgeving?

Nee, dit hoeft niet, maar heeft wel onze voorkeur. Om de BROK-certificering te behalen, moet je aan alle vier de voorwaarden voldoen. Het heeft de voorkeur om eerst de activiteiten in de eBROK-leeromgeving te voltooien, daarna de CSB te volgen en als laatste het examen te doen. Dit is echter geen harde eis. 

Wanneer ben ik geslaagd voor het BROK examen?

Een score van minstens 80% op het examen is voldoende om te slagen.

Ik heb het examen niet gehaald. Wat moet ik nu doen?

Je dient een herexamen aan te vragen. Dat kan via de eBROK-leeromgeving. De kosten hiervan bedragen €110,-. Let op, je neemt hiermee alleen een herexamen af. De initiële toegang tot de eBROK-leeromgeving is één jaar geldig.

Ik heb een klacht over het examen. Waar kan ik die indienen?

Klachten of vragen over het examen kunnen worden doorgestuurd naar het examenbureau, door een email te sturen naar info@EMWO.nl.

Ik heb een vraag die niet in de FAQ. Waar kan ik die stellen?

Heb je een vraag over de inhoud van de cursus dan kun je kijken of deze vraag toevallig al op het forum is behandeld. Op het forum kun je ook met medecursisten over bepaalde vragen discussiëren. Heb je een algemene vraag over de cursus of een vraag m.b.t. de techniek dan kan je door op de Help button te klikken op trefwoorden zoeken in de artikelen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug of vermoed je dat er een fout in de cursus zit dan kun je hierover via de Help button contact opnemen met de servicedesk. Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op jouw vraag. Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.

Leeromgeving

Waar kan ik mijn vragen kwijt?

Heb je een vraag over de inhoud van de cursus dan kun je kijken of deze vraag toevallig al op het forum is behandeld. Op het forum kun je ook met medecursisten over bepaalde vragen discussiëren. Heb je een algemene vraag over de cursus of een vraag m.b.t. de techniek dan kan je door op de Help button te klikken op trefwoorden zoeken in de artikelen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug of vermoed je dat er een fout in de cursus zit dan kun je hierover via de Help button contact opnemen met de servicedesk. Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op jouw vraag. Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.

Ik wil graag gebruik maken van het forum, hoe kom ik daar?

Je komt op het forum door te klikken op het berichtenicoon in de rechterbovenhoek van het scherm, links van je naam.

Hoe werkt de navigatie binnen de leeromgeving?

Op 'Mijn startpagina' kun je navigeren tussen de verschillende tabbladen. Hier vind je informatie over de Agenda, Nieuws, etc. Klik op een module om naar de module-inhoud te gaan. Voltooi daar de activiteiten. Je voortgang is te volgen op 'Mijn startpagina' en binnen een module zelf.

Wanneer je voor het eerst inlogt in de eBROK-leeromgeving, krijg je een gebruikersrondleiding door de cursus en de verschillende functionaliteiten. Deze kun je terugvinden op ‘Mijn Startpagina’ en op ieder moment opnieuw doorlopen. 

Hoe kan ik mijn profiel en voorkeuren aanpassen?

Klik op ‘Mijn startpagina’ op je foto rechtsboven in je scherm om direct naar je profiel te gaan. Klik op [Bewerk profiel] om je profiel aan te passen. Klik rechtsboven op je naam om via [Voorkeuren] de instellingen voor je notificaties aan te passen.

Continue Registratie

Wat is de Continue Registratie?

De Continue Registratie is voor cursisten die eerder een BROK-certificering hebben behaald middels de oude (e)BROK en die nu instromen in de eBROK-leeromgeving. Voorheen kon je je BROK-certificering verlengen door de herregistratie van je eigen instelling te volgen. Dit is met ingang van de samenwerking tussen de NFU en Elevate veranderd en gelijk getrokken voor alle instellingen. 

Let op: je kunt de Continue Registratie alleen afnemen wanneer je huidige certificaat binnen 18 maanden verloopt. Is je certificaat langer geldig? Binnenkort volgt er meer informatie via welke route je dan kunt aanmelden.  

De herregistratie is veranderd in de Continue Registratie. Na het volledig voltooien van de Continue Registratie behoudt je de BROK-certificering opnieuw voor drie jaar. Tevens ben je dan volledig ingestroomd in de eBROK-leeromgeving. Om daarna continu te blijven leren, dien je voor het behoud van je BROK-certificering regelmatig in te loggen en vóórdat je BROK-certificering verloopt, aan de eisen die gesteld worden aan de verlenging van de BROK-certificering te voldoen. Deze eisen kun je terugvinden onder de kop ‘Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?’ in deze FAQ. 

Hoe verleng ik mijn BROK-certificering via de Continue Registratie?

De Continue Registratie is voor cursisten die eerder een BROK-certificering hebben behaald middels de oude (e)BROK en die nu instromen in de eBROK-leeromgeving. Omdat je een geldig BROK-certificaat hebt, hoef je niet de gehele cursus, de CSB en het examen te doorlopen. Om in te stromen in de eBROK-leeromgeving en direct je huidige BROK-certificering te verlengen, moet je de Continue Registratie volledig doorlopen. 

Let op: je kunt de Continue Registratie alleen afnemen wanneer je huidige certificaat binnen 18 maanden verloopt. 

De Continue Registratie bestaat uit drie modules:

 1. De module ‘Opfrissing’ 
 2. De module ‘Test Jezelf’ 
 3. De module ‘Casus’

Je dient alle drie de modules volledig te voltooien. Na het voltooien van de module ‘Opfrissing’ krijg je toegang tot alle eBROK-cursusmaterialen in de verplichte en verdiepingsmodules. Wanneer je alle drie de modules binnen Continue Registratie volledig hebt voltooid, en wanneer je alle nieuwsberichten hebt gelezen op het tabblad [Nieuws], wordt je BROK-certificering verlengd met drie jaar en ben je volledig ingestroomd in de eBROK-leeromgeving. 

Let op: Wil je na het voltooien van de Continue Registratie en een drie jaar geldige BROK-certificering nogmaals je BROK-certificering verlengen? Dat kan! Je dient dan te voldoen aan de eisen voor het behouden van de BROK-certificering zoals opgenomen onder de kop ‘Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?’ in deze FAQ.

Let op: na het volledig voltooien van de Continue Registratie wordt je BROK-certificering met drie jaar verlengd. De toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Bij afname van de Continue Registratie krijg je één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Het verlengde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze daarna opnieuw te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig. Bekijk de informatie onder de kop ‘het eBROK-abonnement’ in deze FAQ over hoe je toegang tot de leeromgeving kunt behouden.

Behoud ik toegang na het voltooien van de Continue Registratie?

Je behoudt na het voltooien van de Continue Registratie toegang tot deze modules in het tabblad Continue Registratie. De toegang tot de eBROK-leeromgeving is één jaar geldig na betaling. 

Let op: om toegang tot de eBROK-leeromgeving te behouden dien je een abonnement af te sluiten. Bekijk de informatie onder de kop ‘het eBROK-abonnement’ in deze FAQ over hoe je toegang tot de leeromgeving kunt behouden. 

Ik heb een vraag die niet in de FAQ staat Waar kan ik die stellen?

Heb je een vraag over de inhoud van de cursus dan kun je kijken of deze vraag toevallig al op het forum is behandeld. Op het forum kun je ook met medecursisten over bepaalde vragen discussiëren. Heb je een algemene vraag over de cursus of een vraag m.b.t. de techniek dan kan je door op de Help button te klikken op trefwoorden zoeken in de artikelen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug of vermoed je dat er een fout in de cursus zit dan kun je hierover via de Help button contact opnemen met de servicedesk. Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op jouw vraag. Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.

{mlang en}

Certification

When will I have obtained my BROK certification?

The aim of this course is for you to obtain a BROK certification. To obtain your BROK certification, you must fulfil four conditions:

 • The obligatory modules and at least one in-depth module of the eBROK must have been completed in full (completion percentage at 100%).  
 • You have to have attended a Centre-Specific Meeting [Centrum-Specifieke Bijeenkomst] (CSB).
 • You must have passed the BROK examination (a score of at least 80%).
 • You must have read all the news items in the news overview.

If you fulfil all these requirements, you will be eligible for a BROK certification. You can also indicate whether you want to receive a BROK certificate and whether you want to be included in the public BROK register. The examination, certificate and the BROK register are managed by the Medical Scientific Researcher Examinations Office [Examenbureau Medisch-Wetenschappelijk Onderzoeker] (EMWO).

How long is my BROK certification valid?

Your BROK certification is valid for three years. The certification commences on the date on which you have fulfilled all four conditions for obtaining the BROK certification and this has been acknowledged by the EMWO. If you want to receive a certificate and/or be included in the BROK register, this date will also be stated.  

The BROK certification will expire after three years. It is important that you renew the BROK certification on time if you want to continue working in the field of medical scientific research. If you do not do this before your registration has expired, you will have to take and pass the entire course again. You will also have to redo exams. The only thing you will not have to do is attend a centre-specific meeting. The costs of this are €275.00.  

How can I renew my BROK certification?

In order to remain BROK certified after three years, it is important that you keep a close eye on the eBROK learning environment. There you will regularly find new information. In order to retain your BROK certification, you must stay up-to-date on this information and be familiar with it before your certification expires. In order to retain your BROK certification you must have fulfilled the following two conditions before it expires:

 • You must have completed all the obligatory modules and at least one in-depth module in full (completion percentage 100%)
 • You must have read all the news items in the news overview.

The best way to do this is by logging in regularly to the eBROK learning environment to ensure that you stay up-to-date on all new developments. If you fulfil these conditions at the end of the BROK certification process, your BROK certification will be renewed for three years. In order to retain access to the eBROK learning environment, you can take out a subscription. You can find more information about this subscription under the heading entitled 'the eBROK subscription' in these FAQ.

How long do I have access to the eBROK learning environment?

When you have completed the entire eBROK course, or have access to Continuous Registration, you will immediately have access to the eBROK learning environment for one year.  If you yourself are paying, this year will commence after you have paid for the access. If your employer at a umc, the Antoni van Leeuwenhoek Hospital/Netherlands Cancer Institute, or the Princess Maxima Centres is paying, you will gain access as soon as the BROK coordinator of the institution in question has approved your participation.  NB: There may be a few working days between your registration and the approval by the BROK coordinator. If your employer pays via a 'different institution’, you will gain access as soon as the invoice has been paid. 

If you want to retain access to the course materials and the learning environment for longer, you can take out a subscription. You can find more information about this subscription under the heading entitled 'the eBROK subscription' in these FAQ.

NB: access to the eBROK learning environment is separate from BROK certification. The BROK certificate you are awarded is valid for three years. You need to have access to the eBROK learning environment in order to renew it.  

The eBROK subscription

When you have completed the entire eBROK course, or have access to Continuous Registration, you will have access to the eBROK learning environment for one year immediately after payment. If you want to retain access to the course materials and the learning environment for longer, you can take out a subscription. With this subscription, you will retain access to all the course material in the eBROK learning environment. 

You can take out a subscription for 1 year. If you do this immediately after the first year of access to the eBROK learning environment, the costs will be €25.00. If you do not do it immediately, but one or two years later, the costs will be €50.00 and €75.00 respectively.  

OPTIONAL: You can take out a subscription for three years directly. This costs €75.00 and will give you access to the eBROK learning environment for three years. 

NB: access to the eBROK learning environment is separate from BROK certification. The BROK certificate you are awarded is valid for three years. To renew it you need access to the eBROK learning environment and you must fulfil the applicable conditions for renewing the BROK certification. Click the subject entitled 'How can I renew my BROK certification?’ in these FAQ for more information.  

What are the obligatory modules and where can I find them?

The eBROK consists of six obligatory modules and four in-depth modules. In order to finish the eBROK, all obligatory modules must have been completed plus at least one in-depth module. You can find an overview of all modules on 'My homepage'.  

Obligatory modules

In-depth Modules

Introduction

Research on medicinal products

Legislation and regulations

Design and execution of research

Design and execution of research

Other research which is subject to the WMO

Organisation

Non-WMO research

Assessment

 

Practical

What is the Centre-Specific Meeting (CSB) and how can I register?

You have to attend a Centre-Specific Meeting (CSB) in order to fulfil the requirements for obtaining your BROK certificate. Each institution organises these meetings in their own way. You can register under the Schedule tab. After participating in the CSB, the BROK coordinator will indicate in the eBROK learning environment that you have fulfilled the requirements for obtaining the BROK certification. If you have any questions about the CSB, contact the BROK coordinator of your institution. 

NB: You should attend the CSB at your own institution! If your institution does not have its own CSB and/or BROK coordinator, you can register for a CSB that is organised by a different institution. The BROK coordinator in question will check the attendance list and indicate in the system that you have attended.

What does the BROK examination imply and where can I register?

The BROK examination is organised by the EMWO. Under the Schedule tab tab you will find the dates of the examinations at the various institutions. The examination is a computer-based examination. During this open book examination, you are only allowed to use the information from the eBROK environment (including urls to the websites which the study text refers to), except the forum. Other websites are not allowed.

Do I have to do the BROK examination at my own institution?

NNo, you do not have to. You can also take the BROK examination somewhere else. Under the Schedule tab you can find the dates of the various examinations at the different institutions. You can choose where you take the examination yourself.

Am I only allowed to take the BROK examination after attending the CSB and completing the activities in the eBROK learning environment

No, not necessarily, but it is our preference. To obtain your BROK certification, you must fulfil all four of the conditions: It is preferable first to complete the activities in the eBROK learning environment, then attend the CSB and then finally take the examination. However, this is not a must.

When will I have passed the BROK examination?

A score of at least 80% is sufficient to pass the examination.

I failed the examination. What should I do now?

You will need to apply for a resit. You can do that via the eBROK learning environment. The related costs are €110.00. Do not forget, this only covers you taking a resit. The initial access to the eBROK learning environment is valid for one year.

I have a complaint about the examination. Where can I submit it?

Complaints or questions about the examination can be submitted to the examinations office, by sending an email to info@EMWO.nl.

I have a question which is not included in the FAQ. Where can I submit it?

If you have a question about the content of the course, you can check whether this question has already been discussed on the forum. You can also discuss certain questions with fellow students on the forum. If you have a general question about the course or a question regarding the technique, you can search for keywords in the articles by clicking the Help button. If you cannot find the answer to your question or if you suspect that there is an error in the course, you can contact the service desk about this via the Help button. You will receive a response to your question within 2 working days. Substantive questions about own research will not be answered.

Learning environment

Where can I ask my questions?

If you have a question about the content of the course, you can check whether this question has already been discussed on the forum. You can also discuss certain questions with fellow students on the forum. If you have a general question about the course or a question regarding the technique, you can search for keywords in the articles by clicking the Help button. If you cannot find the answer to your question or if you suspect that there is an error in the course, you can contact the service desk about this via the Help button. You will receive a response to your question within 2 working days. Substantive questions about own research will not be answered.

I would like to use the forum. How do I access it?

You access the forum by clicking the messages icon in the top right-hand corner of the screen to the left of your name.

How does the navigation within the learning environment work?

You can navigate between the various tabs on 'My homepage'. Here, you will find information about the Schedule, News, etc. Click a module to go to the module content. Complete all the relevant activities. Your progress can be followed on 'My homepage' and within a module itself.

When you log in to the eBROK learning environment for the first time, you will be given a user's tour of the course and the various functionalities. You can find this on 'My homepage’ and go through it again whenever you want. 

How can I change my profile and preferences?

Click 'My homepage’ on your photo on the top right of your screen and go directly to your profile. Click [Edit profile] to change your profile. Click at the top right on your name to change your notification settings via [Preferences].

Continuous registration

What is Continuous Registration?

Continuous Registration is for course participants who have previously obtained BROK certification by means of the old (e)BROK and who are now joining the eBROK learning environment. Previously, you were able to renew your BROK certification by following the re-registration process at your own institution. Since the start of the collaboration between the NFU and Elevate, this has changed and has been aligned for all institutions. 

NB: You are only eligible for Continuous Registration if your current certificate expires within 18 months. Is your certificate valid longer than 18 months? More information on how you can register will be available soon.  

The re-registration process has been changed into Continuous Registration. After Continuous Registration has been fully completed, you will be able to retain BROK certification for three more years. You will then also be fully enrolled in the eBROK learning environment. In order to continue learning after that and in order to retain your BROK certification, you must regularly log in and you must have fulfilled the requirements imposed on renewing BROK certification before your BROK certification expires. You can find these requirements under the 'How can I renew my BROK certification?’ heading in these FAQ. 

How do I renew my BROK certification via Continuous Registration?

Continuous Registration is for course participants who have previously obtained BROK certification by means of the old (e)BROK and who are now joining the eBROK learning environment. The fact that you have a valid BROK certificate means you do not have to complete the entire course, attend a course and take the examination. In order to join the eBROK learning environment and directly renew your current BROK certification, you must complete the Continuous Registration process in full. 

NB: You are only eligible for Continuous Registration if your current certificate expires within 18 months. 

Continuous Registration consists of three modules:

 1. 1. The 'Refresh' module  
 2. The 'Test yourself' module 
 3. The 'Case' module

You must complete all three modules in full. After completing the 'Refresh’ module, you will have access to all eBROK course materials in the obligatory and in-depth modules. When you have fully completed all three Continuous Registration modules, your BROK certification will be renewed for three years and you will be fully enrolled in the eBROK learning environment.  

NB: If you want to renew your BROK certification again after completing the Continuous Registration process and three year BROK certification, there is a way you can do that. You must fulfil the requirements for retaining the BROK certification as stated under the 'How can I renew my BROK certification?’ heading in these FAQ.

NB: After Continuous Registration has been fully completed, you will be able to renew your BROK certification for three years. Access to the eBROK learning environment is separate from BROK certification. Completion of the Continuous Registration process will give you access to the eBROK learning environment for one year. The renewed BROK certificate is valid for three years. To renew it again after that period, you need to have access to the eBROK learning environment. Study the information under the heading entitled 'the eBROK subscription’ in these FAQ about how you can retain access to the learning environment.

Do I still have access after completing the Continuous Registration process?

After completing the Continuous Registration process, you will retain access to these modules in the Continuous Registration tab. Access to the eBROK learning environment is valid for one year after payment. 

NB: To retain access to the eBROK learning environment you must take out a subscription. Study the information under the heading entitled 'the eBROK subscription’ in these FAQ about how you can retain access to the learning environment.

I have a question which is not included in the FAQ. Where can I submit it?

If you have a question about the content of the course, you can check whether this question has already been discussed on the forum. You can also discuss certain questions with fellow students on the forum. If you have a general question about the course or a question regarding the technique, you can search for keywords in the articles by clicking the Help button. If you cannot find the answer to your question or if you suspect that there is an error in the course, you can contact the service desk about this via the Help button. You will receive a response to your question within 2 working days. Substantive questions about own research will not be answered.

Laatste wijziging: maandag, 14 september 2020, 16:30