Meer Informatie

Certificering

Wanneer heb ik mijn BROK certificering behaald?

Het doel van deze cursus is het behalen van de BROK-certificering. Om je BROK-certificering te behalen, moet je aan vier voorwaarden voldoen:

  • De verplichte modules en tenminste één verdiepingsmodule van de eBROK dienen volledig te zijn voltooid (voltooiingspercentage op 100%) 
  • Je moet een Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) hebben gevolgd
  • Je moet het BROK examen voldoende hebben afgerond (een score van minimaal 80%)
  • Je moet alle nieuwsberichten in het nieuwsoverzicht hebben gelezen

Wanneer je aan al deze eisen voldoet, behaal je de BROK-certificering. Tevens kun je aangeven of je een BROK-certificaat wilt ontvangen en of je wilt worden opgenomen in het openbare BROK-register. Het examen, het certificaat en het BROK-register worden beheerd door het Examenbureau Medisch-Wetenschappelijk Onderzoeker (EMWO).

Hoe lang is mijn BROK-certificering geldig?

Je BROK-certificering is drie jaar geldig. De certificering gaat in op de datum waarop je aan alle vier de voorwaarden voor het behalen van de BROK-certificering hebt voldaan en dit door het EMWO is erkend. Wanneer je een certificaat wilt ontvangen en/of in het BROK-register wordt opgenomen, staat deze datum ook hier vermeld. 

Na drie jaar verloopt de BROK-certificering. Het is belangrijk dat je de BROK-certificering tijdig verlengd wanneer je werkzaam blijft in het medisch-wetenschappelijk onderzoek. Doe je dit niet vóórdat je registratie verloopt, dan dien je de volledige cursus opnieuw af te nemen en te doorlopen. Tevens moet je opnieuw examen doen. Je hoeft alleen niet nogmaals een centrum-specifieke bijeenkomst te volgen. De kosten hiervoor zijn €275,-. 

Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?

Om BROK-gecertificeerd te blijven na drie jaar is het belangrijk dat je de eBROK-leeromgeving goed in de gaten houdt. Op de eBROK-leeromgeving komt regelmatig nieuwe informatie te staan. Om je BROK-certificering te behouden, dien je op de hoogte te blijven van deze nieuwe informatie en deze tot je te hebben genomen voordat je certificering vervalt. Om je BROK-certificering te behouden moet je vóór het aflopen van je BROK-certificering voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

  • Je moet alle verplichte modules en tenminste één verdiepingsmodule volledig hebben voltooid (voltooiingspercentage 100%)
  • Je moet alle nieuwsberichten in het nieuwsoverzicht hebben gelezen.

Je kunt dit het beste doen door regelmatig in te loggen in de eBROK-leeromgeving, zo blijf je goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Wanneer je aan deze voorwaarden hebt voldaan aan het einde van je BROK-certificering, dan wordt je BROK-certificering verlengd met drie jaar. Om toegang te houden tot de eBROK-leeromgeving, kun je een abonnement afsluiten. Meer informatie over dit abonnement kun je vinden onder de kop ‘het eBROK abonnement’ in deze FAQ.

Hoe lang heb ik toegang tot de eBROK-leeromgeving?

Bij het afnemen van de volledige eBROK cursus of toegang tot de Continue Registratie, ontvang je direct één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Wanneer je zelf betaalt, gaat dit jaar in na het betalen van de toegang. Wanneer je werkgever binnen een umc, het AvL/NKI of het Prinses Maxima Centra betaalt, ontvang je toegang zodra de BROK-coördinator van de desbetreffende instelling je deelname heeft goedgekeurd. Let op: het kan zijn dat er enkele werkdagen zitten tussen je aanmelding en het goedkeuren door de BROK-coördinator. Wanneer je werkgever bij een ‘overige instelling’ betaalt, ontvang je toegang zodra de factuur is voldaan. 

Wanneer je langer toegang wilt houden tot de cursusmaterialen en de leeromgeving, kun je een abonnement afnemen. Meer informatie over dit abonnement kun je vinden onder de kop ‘het eBROK abonnement’ in deze FAQ.

Let op: de toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Het behaalde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig. 

Het eBROK abonnement

Bij het afnemen van de volledige eBROK cursus of toegang tot de Continue Registratie, ontvang je direct na betaling één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Wanneer je langer toegang wilt houden tot de cursusmaterialen en de leeromgeving, kun je een abonnement afnemen. Met dit abonnement behoudt je toegang tot al het cursusmateriaal in de eBROK-leeromgeving. 

Je kunt een abonnement afnemen voor 1 jaar. Als je dit aansluitend afneemt na het eerste jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving, kost dit €25,-. Doe je dit niet aansluitend, maar één jaar of twee jaar later, dan worden de kosten respectievelijk €50,- en €75,-. 

OPTIONEEL: Je kunt ook een abonnement afnemen voor direct drie jaar. Dit kost €75,- en daarmee heb je gedurende drie jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. 

Let op: de toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Het behaalde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig en moet je voldoen aan de gestelde voorwaarden voor het verlengen van de BROK-certificering. Klik op het onderwerp ‘Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?’ in deze FAQ voor meer informatie. 

Wat zijn de verplichte modules en waar vind ik deze?

De eBROK bestaat uit zes verplichte modules en vier verdiepingsmodules. Om de eBROK af te ronden moeten alle verplichte modules zijn afgerond en moet je minimaal één verdiepingsmodule hebben doorlopen. Op 'Mijn startpagina' vind je een overzicht van alle modules. 

Verplichte modules

Verdiepingsmodules

Introductie

Geneesmiddelenonderzoek

Wet-en regelgeving

Onderzoek met medische hulpmiddelen

Ontwerp en uitvoering van onderzoek

Overig WMO-plichtig

Organisatie

Niet WMO-plichtig onderzoek

Toetsing

 

Praktijk

Wat is de Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) en waar kan ik mijzelf daarvoor inschrijven?

Het volgen van een Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) is verplicht om te voldoen aan de eisen voor het behalen van je BROK-certificaat. Iedere instelling geeft een eigen invulling aan deze bijeenkomst. Je kunt je hiervoor inschrijven onder het tabblad Agenda. Na deelname aan de CSB geeft de BROK-coördinator in de eBROK-leeromgeving aan dat je aan deze eis voor het behalen van de BROK-certificering hebt voldaan. Met vragen over de CSB kun je terecht bij de BROK-coördinator van je eigen instelling. 

Let op: Volg de CSB van je eigen instelling! Heeft jouw instelling geen eigen CSB en/of BROK-coördinator? Dan kun jij je inschrijven voor een CSB die bij een andere instelling wordt georganiseerd. De desbetreffende BROK-coördinator zal de presentielijst controleren en aangeven in het systeem dat je aanwezig bent geweest.

Wat houdt het BROK examen in en waar kan ik mijzelf inschrijven?

Het BROK examen wordt verzorgd door EMWO. Bij het tabblad Agenda vind je de data van de examens in de verschillende instellingen terug. Het is een computer-examen. Tijdens dit open boek examen mag je alleen gebruik maken van de informatie uit de eBROK-omgeving (inclusief url’s naar de websites waar in de studietekst naar wordt verwezen), op het forum na. Andere websites zijn niet toegestaan.

Moet ik het BROK examen bij mijn eigen instelling doen?

Nee, dit hoeft niet. Je mag het BROK examen ook elders uitvoeren. Onder het tabblad Agenda kun je de data van de verschillende examens bij de verschillende instellingen zien. Je mag zelf kiezen waar je het examen uitvoert.

Mag ik het BROK examen pas doen na het volgen van de CSB en het voltooien van de activiteiten in de eBROK-leeromgeving?

Nee, dit hoeft niet, maar heeft wel onze voorkeur. Om de BROK-certificering te behalen, moet je aan alle vier de voorwaarden voldoen. Het heeft de voorkeur om eerst de activiteiten in de eBROK-leeromgeving te voltooien, daarna de CSB te volgen en als laatste het examen te doen. Dit is echter geen harde eis. 

Wanneer ben ik geslaagd voor het BROK examen?

Een score van minstens 80% op het examen is voldoende om te slagen.

Ik heb het examen niet gehaald. Wat moet ik nu doen?

Je dient een herexamen aan te vragen. Dat kan via de eBROK-leeromgeving. De kosten hiervan bedragen €110,-. Let op, je neemt hiermee alleen een herexamen af. De initiële toegang tot de eBROK-leeromgeving is één jaar geldig.

Ik heb een klacht over het examen. Waar kan ik die indienen?

Klachten of vragen over het examen kunnen worden doorgestuurd naar het examenbureau, door een email te sturen naar info@EMWO.nl.

Ik heb een vraag die niet in de FAQ. Waar kan ik die stellen?

Je kunt je vraag op meerdere manieren stellen. Zo kun je kijken of je vraag toevallig al op het forum is behandeld. Het forum wordt gecontroleerd door de eBROK servicedesk, die door middel van verwijzingen aangeeft waar je bepaalde antwoorden kunt terugvinden. Ook kun je daar met medecursisten over bepaalde vragen discussiëren. Mocht je je vraag niet via het forum willen of kunnen stellen, dan kun je ook contact opnemen met de eBROK servicedesk (servicedesk@elevatehealth.eu). Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op je vraag. Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.

Leeromgeving

Waar kan ik mijn vragen kwijt?

Je kunt je vraag op meerdere manieren stellen. Zo kun je kijken of je vraag toevallig al op het forum is behandeld. Het forum wordt gecontroleerd door de eBROK servicedesk, die door middel van verwijzingen aangeeft waar je bepaalde antwoorden kunt terugvinden. Ook kun je daar met medecursisten over bepaalde vragen discussiëren. Mocht je je vraag niet via het forum willen of kunnen stellen, dan kun je ook contact opnemen met de eBROK servicedesk (servicedesk@elevatehealth.eu). Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op je vraag. Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.

Ik wil graag gebruik maken van het forum, hoe kom ik daar?

Je komt op het forum door te klikken op het berichtenicoon in de rechterbovenhoek van het scherm, links van je naam.

Hoe werkt de navigatie binnen de leeromgeving?

Op 'Mijn startpagina' kun je navigeren tussen de verschillende tabbladen. Hier vind je informatie over de Agenda, Nieuws, etc. Klik op een module om naar de module-inhoud te gaan. Voltooi daar de activiteiten. Je voortgang is te volgen op 'Mijn startpagina' en binnen een module zelf.

Wanneer je voor het eerst inlogt in de eBROK-leeromgeving, krijg je een gebruikersrondleiding door de cursus en de verschillende functionaliteiten. Deze kun je terugvinden op ‘Mijn Startpagina’ en op ieder moment opnieuw doorlopen. 

Hoe kan ik mijn profiel en voorkeuren aanpassen?

Klik op ‘Mijn startpagina’ op je foto rechtsboven in je scherm om direct naar je profiel te gaan. Klik op [Bewerk profiel] om je profiel aan te passen. Klik rechtsboven op je naam om via [Voorkeuren] de instellingen voor je notificaties aan te passen.

Continue Registratie

Wat is de Continue Registratie?

De Continue Registratie is voor cursisten die eerder een BROK-certificering hebben behaald middels de oude (e)BROK en die nu instromen in de eBROK-leeromgeving. Voorheen kon je je BROK-certificering verlengen door de herregistratie van je eigen instelling te volgen. Dit is met ingang van de samenwerking tussen de NFU en Elevate veranderd en gelijk getrokken voor alle instellingen. 

Let op: je kunt de Continue Registratie alleen afnemen wanneer je huidige certificaat binnen 18 maanden verloopt. Is je certificaat langer geldig? Binnenkort volgt er meer informatie via welke route je dan kunt aanmelden.  

De herregistratie is veranderd in de Continue Registratie. Na het volledig voltooien van de Continue Registratie behoudt je de BROK-certificering opnieuw voor drie jaar. Tevens ben je dan volledig ingestroomd in de eBROK-leeromgeving. Om daarna continu te blijven leren, dien je voor het behoud van je BROK-certificering regelmatig in te loggen en vóórdat je BROK-certificering verloopt, aan de eisen die gesteld worden aan de verlenging van de BROK-certificering te voldoen. Deze eisen kun je terugvinden onder de kop ‘Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?’ in deze FAQ. 

Hoe verleng ik mijn BROK-certificering via de Continue Registratie?

De Continue Registratie is voor cursisten die eerder een BROK-certificering hebben behaald middels de oude (e)BROK en die nu instromen in de eBROK-leeromgeving. Omdat je een geldig BROK-certificaat hebt, hoef je niet de gehele cursus, de CSB en het examen te doorlopen. Om in te stromen in de eBROK-leeromgeving en direct je huidige BROK-certificering te verlengen, moet je de Continue Registratie volledig doorlopen. 

Let op: je kunt de Continue Registratie alleen afnemen wanneer je huidige certificaat binnen 18 maanden verloopt. 

De Continue Registratie bestaat uit drie modules:

  1. De module ‘Opfrissing’ 
  2. De module ‘Test Jezelf’ 
  3. De module ‘Casus’

Je dient alle drie de modules volledig te voltooien. Na het voltooien van de module ‘Opfrissing’ krijg je toegang tot alle eBROK-cursusmaterialen in de verplichte en verdiepingsmodules. Wanneer je alle drie de modules binnen Continue Registratie volledig hebt voltooid, en wanneer je alle nieuwsberichten hebt gelezen op het tabblad [Nieuws], wordt je BROK-certificering verlengd met drie jaar en ben je volledig ingestroomd in de eBROK-leeromgeving. 

Let op: Wil je na het voltooien van de Continue Registratie en een drie jaar geldige BROK-certificering nogmaals je BROK-certificering verlengen? Dat kan! Je dient dan te voldoen aan de eisen voor het behouden van de BROK-certificering zoals opgenomen onder de kop ‘Hoe kan ik mijn BROK-certificering verlengen?’ in deze FAQ.

Let op: na het volledig voltooien van de Continue Registratie wordt je BROK-certificering met drie jaar verlengd. De toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Bij afname van de Continue Registratie krijg je één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Het verlengde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze daarna opnieuw te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig. Bekijk de informatie onder de kop ‘het eBROK-abonnement’ in deze FAQ over hoe je toegang tot de leeromgeving kunt behouden.

Behoud ik toegang na het voltooien van de Continue Registratie?

Je behoudt na het voltooien van de Continue Registratie toegang tot deze modules in het tabblad Continue Registratie. De toegang tot de eBROK-leeromgeving is één jaar geldig na betaling. 

Let op: om toegang tot de eBROK-leeromgeving te behouden dien je een abonnement af te sluiten. Bekijk de informatie onder de kop ‘het eBROK-abonnement’ in deze FAQ over hoe je toegang tot de leeromgeving kunt behouden. 

Ik heb een vraag die niet in de FAQ staat Waar kan ik die stellen?

Je kunt je vraag op meerdere manieren stellen. Zo kun je kijken of je vraag toevallig al op het forum is behandeld. Het forum wordt gecontroleerd door de eBROK servicedesk, die door middel van verwijzingen aangeeft waar je bepaalde antwoorden kunt terugvinden. Ook kun je daar met medecursisten over bepaalde vragen discussiëren. Mocht je je vraag niet via het forum willen of kunnen stellen, dan kun je ook contact opnemen met de eBROK servicedesk (servicedesk@elevatehealth.eu). Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op je vraag. Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.

Laatste wijziging: dinsdag, 2 juni 2020, 14:54