Overgang nieuwe eBROK omgeving

Wanneer wordt de nieuwe eBROK cursus gelanceerd?

De nieuwe eBROK cursus is maandag 2 september gelanceerd. 

Kan ik nog steeds de huidige eBROK cursus aanschaffen na de lancering van de nieuwe cursus?

Nee. De huidige eBROK cursus blijft echter nog wel beschikbaar tot 31 december 2024 voor cursisten die de cursus reeds hebben aangeschaft. Het is nog wel mogelijk om een herexamen aan te schaffen tussen september en december 2024.

Wat gebeurt er na de lancering van de nieuwe cursus met de huidige cursisten?

Na de lancering van de nieuwe cursus hebben cursisten die de oude cursus hebben aangeschaft toegang tot de huidige cursusomgeving tot 31 december 2024. Ze kunnen binnen de 'oude' omgeving ook nog examen of herexamen doen. Neem contact op met de BROK coördinator van jouw instelling om na te gaan of je in aanmerking komt voor een overstap naar de nieuwe omgeving. Let op! Eventuele voortgang uit de oude omgeving kan NIET meegenomen worden naar de nieuwe omgeving.

Is de structuur van de nieuwe cursus te vergelijken met de oude cursus?

Nee, de structuur wordt anders. De nieuwe cursus, die vanaf september beschikbaar is, wordt daarnaast ook niet afgerond met een examen.

Kan ik mijn voortgang van de oude cursus overdragen naar de nieuwe cursus?

Nee, voortgang binnen de cursus wordt niet meegenomen als je ervoor kiest toegang te krijgen tot de nieuwe cursusomgeving.

Wat gebeurt er als ik de oude cursus heb afgerond en het examen heb behaald?

Als je de oude cursus hebt afgerond en het examen hebt behaald, blijft je certificering geldig.


Meest gestelde vragen over inloggen

Ik kan niet inloggen, omdat mijn emailadres al in gebruik is. Wat moet ik doen?

Er is al een account op jouw mailadres beschikbaar. Klik op de inlogpagina op de button [Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?]. Hier kan je vervolgens bij het veld gebruikersnaam het mailadres invoeren en op de [Zoek] button klikken. Er zal een mail met instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen, worden toegestuurd. 

Ik heb nog geen login gegevens ontvangen. Wat moet ik doen?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Je hebt gekozen voor de optie dat de werkgever betaalt. De BROK-coördinator van je instelling moet dan je aanmelding eerst goedkeuren. Gemiddeld duurt dit 2 werkdagen.
  • Je hebt gekozen voor de optie dat de werkgever betaalt. De BROK-coördinator van je instelling heeft je al toegelaten, maar de mail met inloggegevens is in je spam-folder terecht gekomen. Je kunt op https://nfu-ebrok.nl/login/ klikken op [Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?] voor nieuwe instructies om een wachtwoord in te stellen. 
  • Je hebt je aangemeld onder de instelling Overig en gekozen voor de optie dat de werkgever betaalt. Je hebt een bevestigingsmail met factuur toegestuurd gekregen. Nadat de betaling van de factuur is ontvangen zal de aanmelding worden geaccepteerd en ontvang je toegang tot de leeromgeving. Geen inloggegevens ontvangen? Vraag dan eerst bij de werkgever na of de betaling is voldaan, dit kan soms enige tijd duren. Is de betaling voldaan dan is de mail met inloggegevens mogelijk in je spam-folder terecht gekomen. Je kunt dan op https://nfu-ebrok.nl/login klikken op [Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?] voor instructies om een wachtwoord in te stellen. 
  • Je hebt zelf betaald. Je krijgt dan de mail met logingegevens toegestuurd zodra de betaling binnen is, mogelijk is de mail in je spam-folder terecht gekomen. Je kunt op https://nfu-ebrok.nl/login/ klikken op [Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?] om een nieuwe mail op te vragen.

Ik wil inloggen maar kan mijn wachtwoord niet resetten. Wat moet ik doen?

Je kunt inloggen met jouw in de eBrok omgeving geregistreerde mailadres als gebruikersnaam en het ingestelde wachtwoord. Is de gebruikersnaam of het wachtwoord niet meer bekend dan kan je op de inlogpagina klikken op [Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?]. Als jouw gegevens worden teruggevonden in de databank dan krijg je een mail met instructies om opnieuw in te loggen toegestuurd. 

Ik heb eerder deelgenomen aan de oude eBROK, kan ik mijn oude login gegevens gebruiken?
Nee, dat kan helaas niet. De eBROK is overgenomen door een nieuwe aanbieder (Elevate). Je zult altijd eerst een nieuw product moeten afnemen, alvorens je kunt inloggen.

Hoe lang heb ik toegang tot de eBROK-leeromgeving?

Bij het afnemen van de volledige eBROK cursus of toegang tot de herregistratie (m.u.v. respijt), ontvang je één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Wanneer je zelf betaalt, gaat dit jaar in na het betalen van de toegang. Wanneer je werkgever binnen een umc, het AvL/NKI of het Prinses Maxima Centra betaalt, ontvang je toegang zodra de BROK-coördinator van de desbetreffende instelling je deelname heeft goedgekeurd. Let op: het kan zijn dat er enkele werkdagen zitten tussen je aanmelding en het goedkeuren door de BROK-coördinator. Wanneer je werkgever bij een ‘overige instelling’ betaalt, ontvang je toegang zodra de factuur is voldaan. 

Let op: de toegang tot de eBROK-leeromgeving staat los van de BROK-certificering. Het behaalde BROK-certificaat is drie jaar geldig. Om deze te verlengen, heb je toegang tot de eBROK-leeromgeving nodig. 


Meest gestelde vragen (her)certificeren, examens en centrum-specifieke bijeenkomsten

Voor de herregistratie heb ik een kandidaatsnummer nodig. Waar vind ik dit?

Je vindt het kandidaatsnummer terug in het BROK-register (Zie afbeelding)
Let op, zorg dat je het juiste nummer invult, anders wordt je hercertificering niet goed doorgevoerd!

Ben je niet geregistreerd in het BROK-register dan kan je het kandidaatsnummer opvragen bij het EMWO (info@emwo.nl).



Ik wil de herregistratie doen, maar sta niet in het BROK-register, wat moet ik doen?
Je kunt contact opnemen met het examenbureau EMWO, dat het BROK-register beheert. Zij kunnen je de benodigde gegevens toesturen. Je kunt mailen naar info@EMWO.nl.

Ik heb de herregistratie doorlopen, krijg ik hier nog bericht van?

Nadat alle verplichte onderdelen zijn afgerond, verschijnt er een melding in de eBROK omgeving. De certificering wordt (wanneer aan alle eisen is voldaan) automatisch in het BROK-register aangepast. Vanuit het examenbureau EMWO krijg je per email een certificaat toegestuurd.

Let op, de verwerking van de certificering kan enige tijd duren.

Ik heb de herregistratie doorlopen, krijg ik een certificaat?

Het certificaat krijg je na het behalen van de certificering toegestuurd vanuit het examenbureau EMWO. Onder de vraag 'Aan welke eisen moet ik voldoen om mijn certificaat te behalen?' vind je het overzicht van verplicht af te ronden onderdelen, zodat je kunt controleren of je overal aan hebt voldaan om het certificaat te ontvangen.

Waar kan ik mijn CSB datum aanpassen?
Je kunt je CSB datum tot 1 (één) dag voor de geplande CSB wijzigen in het tabblad ‘Agenda’.
Waar kan ik mijn examendatum aanpassen?
Je kunt je examendatum tot 9 dagen voor het geplande examen wijzigen in het tabblad ‘Agenda’. 
Let op, vanaf 9 dagen voor het examen is het niet mogelijk de datum te wijzigen.
Wanneer je een examen hebt gedaan en niet hebt gehaald, kun je pas 1 dag na het examen een herexamen afnemen. 

Moet ik het BROK examen bij mijn eigen instelling doen?

Nee, dit hoeft niet. Je mag het BROK examen ook elders uitvoeren. Onder het tabblad Inschrijven examen en CSB kun je de data van de verschillende examens bij de verschillende instellingen zien. Je mag zelf kiezen waar je het examen uitvoert.

Mag ik het BROK examen pas doen na het volgen van de CSB en het voltooien van de activiteiten in de eBROK-leeromgeving?

Nee, dit hoeft niet, maar heeft wel onze voorkeur. Om de BROK-certificering te behalen, moet je aan alle vier de voorwaarden voldoen. Het heeft de voorkeur om eerst de activiteiten in de eBROK-leeromgeving te voltooien, daarna de CSB te volgen en als laatste het examen te doen. Dit is echter geen harde eis. 

Welke materialen mag ik bij het examen gebruiken?

Tijdens het examen mag de eBROK omgeving inclusief gebruikte bronnen en url’s genoemd in deze omgeving geraadpleegd worden. Het raadplegen van het eBROK forum is niet toegestaan. 

Voorafgaand aan het examen wordt vanuit het EMWO een mail met de voorwaarden verzonden, deze mail is altijd leidend. 
Voor alle overige vragen over het examen kun je terecht op de website van het examenbureau EMWO.

Wanneer ben ik geslaagd voor het BROK examen?

Een score van minstens 80% op het examen is voldoende om te slagen.

Ik heb het examen niet gehaald. Wat moet ik nu doen?

Je dient een herexamen aan te vragen via de eBROK-leeromgeving, hiervoor moet je eerst uitloggen. Op de landingspagina van www.nfu-ebrok.nl kun je klikken op [Ik wil een herexamen doen]. Vervolgens klik je op [koop nu], waarna je kunt inloggen zoals je dat normaal ook doet en kun je het herexamen afnemen. Je kunt pas een herexamen afnemen, wanneer je vorige examenpoging minimaal 24uur geleden is. 

Let op, je neemt hiermee alleen een herexamen af. De initiële toegang tot de eBROK-leeromgeving is één jaar geldig.

Ik heb een klacht over het examen. Waar kan ik die indienen?

Klachten of vragen over het examen kunnen worden doorgestuurd naar het examenbureau, door een email te sturen naar info@EMWO.nl.

Aan welke eisen moet ik voldoen om mijn certificaat te behalen? 

Wanneer je aan de volgende eisen voldoet, krijg je een certificaat of wordt je certificering verlengd. Kijk goed welke eisen er gelden voor het product dat je hebt afgenomen! Je vindt meer informatie over de producten in de Meer Informatie sectie hieronder. 

Voor cursisten die een volledige cursus (cursus+examen+CSB) hebben afgenomen geldt;

- Je moet alle verplichte modules op 100% hebben staan (ook de module Praktijk)
- Je hebt 1 keuze-module op 100% staan
- Je hebt het examen gehaald (score van 80% of hoger)
- Je hebt een centrum-specifieke bijeenkomst bijgewoond (de BROK coordinator zet je hiervoor op aanwezig)
- Je hebt alle nieuwsberichten in de leeromgeving gelezen. 

Voor cursisten die de herregistratie hebben afgenomen binnen de geldigheid van diens certificering geldt;

- Je moet de module Herregistratie op 100% hebben staan
- Je moet alle nieuwsberichten in de leeromgeving gelezen hebben

Voor cursisten die de herregistratie hebben afgenomen, maar wiens certificaat al reeds was verlopen geldt;

- Je moet alle verplichte modules op 100% hebben staan (ook de module Praktijk)
- Je hebt 1 keuze-module op 100% staan
- Je hebt het examen gehaald (score 80% of hoger) 
- Je moet alle nieuwsberichten in de leeromgeving gelezen hebben

Hoe lang is mijn BROK-certificering geldig?

Na drie jaar verloopt de BROK-certificering. Het is belangrijk dat je de BROK-certificering tijdig verlengd wanneer je werkzaam blijft in het medisch-wetenschappelijk onderzoek. Doe je dit niet vóórdat je registratie verloopt, dan dien je de volledige cursus opnieuw af te nemen en te doorlopen. Tevens moet je opnieuw examen doen. Je hoeft alleen niet nogmaals een centrum-specifieke bijeenkomst te volgen. 

Meest gestelde overige vragen


Krijg ik een factuur?
Je krijgt alleen een factuur als je de betaling zelf hebt voltooid. Deze krijg je dan toegestuurd middels de email. Wanneer je werkzaam bent bij een umc en hebt gekozen voor betaling via [Kostenplaats], gaat de factuur rechtstreeks naar de door jou aangegeven instelling. 
Ik kan de modules niet openen, wat moet ik doen?

Bij aanschaf van de volledige cursus of herregistratie (zonder respijt) ontvang je 1 jaar toegang tot de cursusmaterialen. Is jouw toegang verlopen dan zijn de modules niet meer te openen. De toegang kan worden verlengt door op https://nfu-ebrok.nl/ bij [Inschrijven voor de eBROK] te kiezen voor de optie [Toegang verlengen].
Is jouw certificering verlopen? Dan kan je je aanmelden voor de herregistratie voor cursisten met een verlopen certificering door op https://nfu-ebrok.nl/ te kiezen voor [De eBROK herregistratie].  

Waar kan ik met mijn vragen terecht?

Heb je een algemene vraag over de cursus of een vraag m.b.t. de techniek dan kan je door op de Contact button aan de rechterkant van het scherm te klikken op trefwoorden zoeken in de artikelen.
Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug of vermoed je dat er een fout in de cursus zit dan kun je hierover via de Contact button contact opnemen met de servicedesk. Binnen 2 werkdagen ontvang je reactie op jouw vraag.
Inhoudelijke vragen over eigen onderzoeken worden niet beantwoord.
Laatste wijziging: dinsdag, 3 september 2024, 15:03