eBROK forum

Module 'Niet WMO-plichtig onderzoek'

Module 'Niet WMO-plichtig onderzoek'

door Verwijderde gebruiker -
Aantal antwoorden: 3

Welkom op het forum voor de module 'Niet WMO-plichtig onderzoek'. 

Het doel van dit forum is het aanbieden van een discussieplatform, waar jullie onderling met elkaar vraagstukken kunnen bespreken. Als je hier een vraag plaatst, kunnen anderen je naam en bericht bekijken en beantwoorden. Je vraag wordt niet beantwoord door eBROK experts en coördinatoren. 

Heb je een technische vraag? Klik dan op de 'Help' knop in de hoek rechtsonder. 

Als antwoord op Verwijderde gebruiker

Re: Module 'Niet WMO-plichtig onderzoek'

door Norbertus Ipenburg -

Na het volgen van de module niet WMO-plichtig onderzoek is het mij nog niet geheel duidelijk hoe het volgende geïnterpreteerd moet worden: "degenen die rechtstreeks bij de uitvoering van de behandelingsovereenkomst zijn betrokken". Hoe breed wordt dit geïnterpreteerd? 

Zijn bijvoorbeeld alle artsen bij een patientenbespreking (zoals een multidisciplinair overleg waar oncologische patiënten besproken worden) ook rechtstreeks betrokken bij de uitvoering van de behandelovereenkomst? En mag dit zo breed geïnterpreteerd worden dat alle artsen van de afdeling waar de patient behandeld wordt, betrokken zijn bij de behandelingsovereenkomst (gezien de patient besproken is op bijvoorbeeld een overdracht)?

Als antwoord op Verwijderde gebruiker

Re: Module 'Niet WMO-plichtig onderzoek' 3.7 documentatie

door Yvette Sol -

Dit staat in de INTEGRATED ADDENDUM TO ICH E6(R1):

GUIDELINE FOR GOOD CLINICAL PRACTICE

E6(R2) (zie afbeelding ICH)) Namelijk dat het advertentiematerial alleen bij de onderzoeker ligt.


Maar het antwoord bij de vraag 3.7 documentatie vraag 2 staat dat opslag van advertentiemateriaal bijantwoord zelfstest advertentiemateriaal in TMF en ISFICH richtsnoer toelichting advertisement in investigator file het zowel verrichter als onderzoeker is.

(zie afbeelding gele markering)

Kan iemand mij uitleggen waarom?