eBROK forum

Module 'Introductie'

Re: Module 'Introductie'

Maaike Kapteijn 
Number of replies: 0
Heb je weleens zelf als proefpersoon meegedaan aan medisch-wetenschappelijk onderzoek? Ja
Hoe heb je het ervaren om proefpersoon te zijn? Prima, goed om op die manier zelf ook wat meer vinger aan de pols te houden en geïnformeerd te zijn.
Waarom besloot je mee te doen aan het onderzoek? Meer willen weten over achterliggende oorzaken en daarmee potentieel ook anderen te helpen.
Zou jij jezelf of iemand die jou dierbaar is, willen laten deelnemen aan jouw onderzoek? Wel qua opzet/uitvoering, niet omdat dat betekent dat ze een serieuze ziekte hebben.
Wat zou jij willen weten over dit onderzoek voordat je besluit of jij of een dierbare kan deelnemen aan dit onderzoek? Hoe belastend het is qua tijd/mentaal/fysiek, of je er zelf direct voordeel/nadeel aan kan ondervinden (niet dat dat doorslaggevend hoeft te zijn).
Wat dragen deze ervaringen bij aan jouw rol als onderzoeker? Goed om het ook vanuit de kant van de pati├źnt te kunnen benaderen.
Wat zou je graag nog willen leren? De exacte regelgeving/procedures om zelf een onafhankelijk, verantwoord onderzoek op het te zetten dat voldoet aan alle eisen en regelgeving.